KO: novosti
Jezik / Language

Hrvatski

English


Novosti

20. svibnja 2023.

U sklopu DSC Adria 23 predstavili smo naša praktična iskustva s proceduralnim generiranjem sintsetova za potrebe detekcije, segmentacije i geolociranja. Najveću pažnju privuklo je njihovo korištenje u sustavima za traganje i spašavanje na kopnu i moru, kao i primjena Stable Diffusion modela za njihovo generiranje.


9. svibnja 2023.

Izradili smo promotivni video za tvrtku Adria Bitumen.


7. svibnja 2023.

Nakon tisućljeća strahovanja da će civilizaciju uništiti ratovi, prirodne katastrofe ili smrtonosne bolesti, zatekli smo se u scenariju u kojemu je uništava nemogućnost umiranja i beskonačni rast populacije. Distopijska noir priča Igora Bulata oslikava svijet ne-mrtvih, getoiziranih na području Novog Zagreba, a mi smo, u suradnji s Melinom Mikulić, naslovnicu 32. broja Ubiqa oslikali postapokaliptičnim ugođajem Sveučilišne bolnice u Blatu.


1. veljače 2023.

Nagradu Europski muzej godine (EMYA) svake godine dodjeljuje Europski muzejski forum (EMF) pod pokroviteljstvom Vijeća Europe. EMYA se smatra najvažnijom godišnjom nagradom u europskom muzejskom sektoru. Izradili smo promotivni film za Muzej grada Rijeke.


30. siječnja 2023.

Veliki skupovi sintetičkih slikovnih podataka postaju okosnica treniranja umjetne inteligencije u domeni računalnog vida. Odavno nije pitanje treba li ih koristiti već kako ih optimalno kreirati. Koristeći vlastito tridesetogodišnje praktično iskustvo sintetiziranja grafike, istražili smo najbolje prakse generiranja sintetičkih slikovnih podataka, sistematizirali korištene metode i tehnike, te donijeli konkretne preporuke kreatorima budućih sintsetova. Ovo iscrpno istraživanje našeg direktora istraživanja i razvoja pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Marine Ivašić-Kos objavljeno je u prestižnom časopisu Artificial Intelligence Review - preporučamo ga svima koji računala uče gledati i vidjeti!


18. siječnja 2023.

Mac mini je upravo postao mali div! S novim M2 i M2 Pro čipovima nudi performanse velikih stolnih računala u minijaturnom kućištu. Zavoljet će te ga jer je tih, brz i vrijedan! Naručite model složen točno po vašoj želji, tzv. BTO (Build to Order) ili CTO (Configure to Order) u našoj Voćarni.


1. siječnja 2023.

Godina 2023. za nas u Kreativnom odjelu bit će značajna: završavamo trogodišnji projekt CEKOM klastera za pametni grad i selimo se u riječki multifunkcionalni coworking prostor RiHub. "Sinergija klastera" nije tek isprazna fraza, to je ono što smo iskusili zadnje tri godine radeći na uzbudljivom projektu s 20 partnera - 16 trgovačkih društava i 4 istraživačke institucije. Ukupna vrijednost projekata u našem klasteru je gotovo 150 milijuna kuna. Dodijeljena bespovratna EU sredstva iznose preko 95 milijuna kuna. CEKOM u Rijeci testni je i pokazni centar za „pametne“ tehnologije, u kojem će se provoditi pilot projekti s gradskom upravom i građanima radi unaprjeđenja proizvoda i/ili usluga do razine spremnosti za komercijalizaciju. Upravo će taj kontekst urbanog laboratorija biti najvidljiviji građanima i posjetiteljima Rijeke, jer će po prvi put imati priliku aktivno sudjelovati u primjeni i razvoju novih tehnologija koje olakšavaju svakodnevni život.


 
2022.

2021.

2020.

2019.

2018.

2017.

2016.

2015.

2014.

2013.

2012.

2011.

2010.

2009.

2008.

2007.

2006.

2005.

2004.

Info
Novosti
Reference
Goodies
Ponuda