KO: novosti
Jezik / Language

Hrvatski

English


Novosti

2022.

10. prosinca 2021.

Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije koordinira i potiče održiv i ravnomjernan regionalni razvoj, te privlači potencijalne ulagače u ključnim djelatnostima karakterističnim za razvoj ovog područja. Producirali smo promotivni film.


9. prosinca 2021.

Dizajnirali smo obljetnički logotip i prateće vizuale povodom 75. godišnjice uspješnog postojanja i rada Autokluba Rijeka. Čestitke slavljeniku na dijamantnom jubileju!


18. listopada 2021.

Ovi brojevi ne traže komentar. Reći ćemo samo da primamo narudžbe!


14. listopada 2021.

Za Muzej računala PEEK&POKE pripremili smo poslasticu koju će prepoznati ljubitelji starih računala - komplet retro ASCII postera sa slikama koje su tijekom godina postale prepoznatljiv motiv muzeja. Plakati su izvedeni u dvije standardne veličine, a mogu se povoljnije kupiti i kao komplet. Muzej opstaje radom volontera, zato ga podržite kupovinom suvenira!


10. rujna 2021.

Je li vam poznat ovaj rukopis? Prvi put ste ga mogli vidjeti 1984. godine kada je Steve Jobs predstavio Apple Macintosh, prvo komercijalno računalo koje je koristilo miš, ikone, padajuće izbornike i metaforu radnog stola. I od tog trena svijet više nije bio isti. Prepoznatljiv "hello" se vratio s novom generacijom iMaca koja sada koristi Appleov M1 procesor, tj. "SoC" - cijeli sustav na čipu. Potpuno nova arhitektura pruža i potpuno novu razinu performansi računala. Svratite na demo!


31. kolovoza 2021.

Traganje i spašavanje osoba u neurbanim područjima zahtjevan je zadatak za koji se sve češće koriste bespilotne letjelice. Lokalizacija osoba uočenih na tako napravljenim snimkama jedan je od većih problema s obzirom na količinu snimljenog materijala i vremenu u kojem ih je potrebno obraditi. Primijenivši tehniku praćenja zrake (eng. raycasting), na kojoj počiva 3D računalna grafika, razvili smo metodu koja rješava ovaj problem sa iznimnom točnošću! Naš direktor istraživanja i razvoja predstavit će rezultate ovog istraživanja u ime kolega Saše Samboleka i izv. prof. dr. sc. Marine Ivašić-Kos na ovogodišnjem SpliTechu.


17. lipnja 2021.

Luminis preko 20 godina projektira idejna i izvedbena rješenja rasvjete, ali i dobavlja i ugrađuje rasvjetna tijela vodećih dizajnerskih proizvođača dekorativne i profesionalne rasvjete. Uz projektiranje i prodaju, pokrenuli su i vlastitu proizvodnju dekorativne rasvjete. Izradili smo web stranicu.


27. svibnja 2021.

Biste li se mogli oduprijeti pjevu sirene? Provjerite u nadolazećem Ubiqu 28. Melina Mikulić dizajnirala je naslovnicu, a mi smo izronili 3D ilustraciju.


24. svibnja 2021.

as2con dizajnira brodove, a mi njihov web. Smjestili smo sve bitno na samo jednu stranicu jer brodari preferiraju naviganje morem, a ne internetom.


2. travnja 2021.

Izložba jednog od najslavnijih umjetnika svih vremena, miljenika publike njegova i našega vremena, u Muzeju grada Rijeke u novootvorenoj Palači šećera, otkriva Gustava Klimta u dvojstvu u kojemu ga rijetko imamo prigodu vidjeti. Izložbom će se predstaviti rani, zapostavljeni, a time i javnosti nepoznati opus ovog velikana europskoga slikarstva, a posjetitelji će po prvi put imati priliku vidjeti svih devet slika izbliza. Osim Gustava Klimta, ostala platna su radovi njegova brata Ernsta Klimta te kolege Franza Matscha. Izradili smo web-stranicu, a uskoro slijedi i kratak dokumentarni film o putu od restauracije do izložbe.1. travnja 2021.

ZYachts ima 15 godina iskustva i stručnosti u pomorskoj industriji i upravljanju jahtama. Sve usluge izvode se u skladu s najvišim međunarodnim standardima za sigurnost plovila, posade, putnika i očuvanja okoliša. Izradili smo jednostavnu i preglednu web stranicu.


3. ožujka 2021.

Uz podršku našeg dugogodišnjeg partnera, HSM informatike, Kreativni odjel je dosegao Adobe Gold Reseller status. To znači još bolju uslugu za naše kupce. Kao multimedijski studio s mnogo produkcijskog iskustva možemo pružiti korisne savjete pri odabiru najboljeg alata za vaše kreativne potrebe. Javite nam se s povjerenjem!


26. veljače 2021.

Znate li ispravno odvajati kućanski otpad? Naše je istraživanje pokazalo da većina - ne zna. Kako bismo pomogli riješiti taj problem, razvili smo prototip edukativne igre posvećene odvajanju otpada. Ovom prilikom pozivamo sve ekološki osviještene proizvođače da se uključe u ovaj projekt i poduče svoje kupce kako ispravno zbrinuti iskorištene proizvode i njihovu ambalažu. Prototip je, uz prethodnu najavu, moguće razgledati u Kreativnom odjelu.


17. veljače 2021.

Za potrebe aktualnih projekata, u suradnji s prof. dr. sc. Ivom Ipšićem i izv. prof. dr. sc. Marinom Ivašić-Kos, sa Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci, istražili smo mogućnost primjene govora u računalnim igrama temeljenim na lokaciji. Istraživanje je objavljeno u časopisu "Govor" Hrvatskog filološkog društva i donosi konkretne preporuke za uspješnu implementaciju različitih govornih tehnologija. Ako razvijate računalne igre u domeni dopunjene stvarnosti - svakako pročitajte!


1. siječnja 2021.

Stomatološka poliklinika artDENTAL ulazi u novu godinu s novom web stranicom izrađenom u skladu s visokim SEO standardima. Svojim pacijentima omogućuju vrhunske stomatološke usluge uz certifikat kvalitete za svoje radove.


 
2020.

2019.

2018.

2017.

2016.

2015.

2014.

2013.

2012.

2011.

2010.

2009.

2008.

2007.

2006.

2005.

2004.

Info
Novosti
Reference
Goodies
Ponuda